Keert prinses Amalia nog terug naar haar studentenhuis in Amsterdam?

Foto: RVD

Nu de dreiging tegen haar persoon maar blijft aanhouden

Het magazine Story schrijft meer concrete informatie te hebben over de dreiging die uitgaat van de ‘Mocro Maffia’ naar de Prinses van Oranje.

Door de bedreigingen aan haar adres leeft de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima leeft nu al een hele tijd noodgedwongen onder verhoogde veiligheidsmaatregelen. Volgens Story, dat zich voor zijn artikel baseert op het doorgaans goed ingelichte Duitse magazine ADEL aktuell, zouden er plannen zijn om Amalia te ontvoeren.

Een van de veiligheidsmaatregelen die getroffen werden is dat de prinses niet kan verblijven in het daarvoor voorziene studentenhuis in Amsterdam. Met deze de recente onthullingen ziet het er ook niet naar uit dat ze er nog snel haar intrek zal kunnen nemen. Wat ongetwijfeld een nieuwe tegenslag voor haar betekent.

Story trok naar de hoofdstad om eens te kijken hoe Amalia’s Amsterdamse “buren” op het nieuws reageren. “Wij zijn allemaal op de hoogte gesteld dat zij hier zou komen wonen”, reageert een kok van de horecazaak naast de woning. “Daar was niemand echt mee bezig, tot het verhaal over die bedreigingen naar buiten kwam. Ik vind het een schandaal dat zij zo word bedreigd.”

Toch geeft de kok ook toe blij te zijn dat de prinses nu niet in het pand woont, net omwille van de dreiging tegen haar persoon: “Als dat soort gasten kwaad wil en gaat schieten, maaien ze alles neer wat beweegt. Mij ook als ik pech heb. Ik sta hier heel wat keren per dag te roken en dan wil ik me wel veilig kunnen voelen. En ook als we binnen aan het werk hebt. Ik heb er ook geen zin in dat daar ineens de kogels om mijn oren vliegen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.