Jeroen Rietbergen reageert op aanklacht wegens verkrachting

Foto: VTM

Hij is een van de spilfiguren in het ‘The Voice’-schandaal

Na aantijgingen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma, zal voormalig ‘The Voice’-bandleider Jeroen Rietbergen (tevens de ex van presentatrice Linda de Mol en dus ook de vroegere zwager van ‘The Voice’-bedenker John de Mol) zich voor de rechtbank moeten verantwoorden over de vermeende feiten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat het Jeroen wil vervolgen voor verkrachting.

Jeroen zelf reageerde inmiddels uiterst kort in Story.

Hij noemt de beslissing van het OM om hem te vervolgen “onbegrijpelijk” en een “heel harde klap”. In een schriftelijke verklaring ging zijn advocaat, mr. Jan Plasman, iets dieper op de aanklacht in.

Zo benadrukt mr. Plasman dat uit de aangifte en het verhoor van het vermeende slachtoffer – een voormalig ‘The Voice’-kandidate – blijkt dat in het contact met Jeroen Rietbergen geen sprake is geweest van enige dwang: “Op geen enkel ogenblik heeft aangeefster verklaard dat zij door Rietbergen ergens toe is gedwongen, sterker, aangeefster geeft onmiskenbaar aan dat er van dwang geen sprake is geweest” aldus de advocaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

Byadmin

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.