Het hobbelige parcours van Mart Hoogkamer

Foto: William Rutten / SBS6

“Met veel ups en downs”, zo zou je de carrière van Mart Hoogkamer het best kunnen omschrijven. 

In 2016 stak de zanger voor het eerst zijn neus aan het venster met zijn deelname aan Holland’s Got Talent, waar hij een lied van Willy Alberti zong. Ondanks de goede performance van het aanstormende talent bleef het na zijn deelname een hele tijd stil rond de zanger. 

In de zomer van 2020 veranderde echter het hele leven van Mart toen hij op een Spaans strand zijn versie van Unchained Melody zong en vervolgens een filmpje hiervan online post.

Het clipje werd een succes met miljoenen views.

Een jaar later kwam dan het absolute hoogtepunt in zijn carrière tot nu toe, de bekende meezinger “Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon” werd gereleased en katapulteerde de zanger tot sterrenstatus in zowel Nederland als Vlaanderen.

Het is echter niet altijd rozengeur en manenschijn en zeker niet nu blijkt dat Mart voor de vijfde keer in twee jaar tijd noodgedwongen rust moet nemen. Dit zorgt natuurlijk ook een aantal last minute annulaties, waardoor de zanger zich niet populair maakt bij organisatoren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.