29/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Gul gebaar van Erica Meiland

Foto: SBS6

Zij geeft haar dochters een duwtje in de rug

Het grootste geluk van Erica Renkema en haar man Martien Meiland zijn hun dochters Montana en Maxime en kleindochters Claire en Vivé. Vooral voor Erica is familie erg belangrijk, ze verloor immers al op jonge leeftijd haar vader, broer en zus.

In de zomer van 2022 moest Erica bovendien afscheid nemen van haar moeder Jenny. Zij stierf op 93-jarige leeftijd. Na haar overlijden werd de erfenis verdeeld tussen Erica en haar nichtje Jirina, de nog levende dochter van haar overleden zus.

Jirina lijdt aan MS en hoewel ze niets te maken wil hebben met haar bekende tante doet het Erica toch goed te weten dat haar nichtje kan delen in de erfenis van haar moeder. Door haar ziekte zal Jirina het geld ongetwijfeld goed kunnen gebruiken.

Erica besloot om haar deel van de opbrengst van de verkoop van haar ouderlijke huis aan haar dochters te schenken. Montana en Maxime mochten op die manier elks 100.000 euro op hun bankrekening bijschrijven, zo onthult Erica in Story.

Erica moest zich wel haasten om het geld aan haar dochters over te maken: Per keer kan je immers maximaal 50.000 euro op een privérekening storten. Ze moest het geld dus in vier keer overmaken. Bovendien veranderde de wetgeving per 1 januari 2023: sindsdien kunnen mensen tussen de 18 en 40 jaar oud nog belastingvrije schenkingen van maximaal 27.231 euro ontvangen. Voorheen lag dat bedrag echter op 106.671 euro. Het was dus een huzarenwerk om de schenking nog tijdig rond te krijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Gordon met ‘Wat een Uitvinding!’op SBS6

Next Article

Frans Bauer over zijn mooiste moment als vader.

You might be interested in …

Showbiss.nl