28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Gert Verhulst brengt ode aan zijn moeder

Foto: Fonny Gijsels

In 2024 brengt Studio 100-baas Gert Verhulst de spektakelmusical ’40-45’ naar Nederland. Daarvoor laat hij in Barneveld een geheel nieuw theater, in de vorm van een hal van 70 bij 70 meter en 21 meter hoog bouwen. Het belooft de grootste musical te worden die ooit in Nederland te zien geweest is. De hoofdrollen zullen worden vertolkt door Dorian Bindels en Soy Kroon.

Voor Gert is deze musical, die een monstersucces kende in Vlaanderen, ook op persoonlijk vlak heel belangrijk. Het is namelijk een ode aan zijn moeder die in 2014 overleed. Het gegeven goed en fout is immers het thema van de voorstelling en speelde ook in het oorlogsverleden van Gerts eigen familie. Zo hadden zijn grootouders een ‘fout’ café, maar vocht een neef van zijn moeder in Spanje wel mee tegen het regime van generaal Franco. “En toch is er in onze familie nooit met het vingertje gewezen, wan je weet niet wat de afwegingen van mijn grootouders waren”, zegt Gert. “Daar is mijn moeder ook nooit achter gekomen.”

“‘40-45’ draait om twee broers waarvan de ene zich aansluit bij het verzet en de andere voor de Duitsers kiest. Maar we brengen in het verhaal ook naar voren waarom ze die keuzes maken.”, legt Gert uit. “Helaas heeft mijn moeder nooit geweten dat ik deze productie zou gaan maken. Dat vind ik spijtig. Want ze had het prachtig gevonden. En ze zou heel trots geweest zijn. Ook omdat we het verhaal niet zwart-wit brengen”, aldus een geëmotioneerde zoon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Staat huwelijk van Wendy van Dijk op springen?

Next Article

Heuglijk nieuws voor radio-dj Giel Beelen

You might be interested in …

Showbiss.nl