15/04/2024
Antwerpen, BE 7 C

De Nederlandse showbiss

Gerard Joling: “Ik moet netjes blijven”

Foto: Peter De Smedt

Gerard Joling heeft er zopas een deugddoende vakantie en optreden opzitten in Curaçao. Een onbekende is hij er niet. Op het strand is hij een ware attractie. Hij wordt er voortdurend gefotografeerd. “Ik vind dat niet erg, maar ik heb er niet altijd zin in”, verklapt hij in Weekend.

Ook Tino Martin zat even verderop en heeft er net als Gerard met oudejaarsavond opgetreden. Over zijn eventuele drankgebruik op Nederlandse podia, wil Gerard niets zeggen. “Wat een ander doet, moet een ander doen. Ik ga een aap geen klimmen meer leren.”

Over zichzelf is Gerard Joling duidelijk: “Ik heb nog nooit in beschonken toestand op een podium gestaan.” En hoewel hij graag van een borreltje kan genieten, gebeurt dit of na een optreden, of ergens anders, maar nooit ervoor.

“In mijn geval betalen mensen veel geld voor een optreden. Ik moet netjes blijven”, benadrukt de zanger in Weekend.

Gerard is de eerste om aan jonge talenten advies te geven. Ook aan Danilo met wie hij samen optrad en die sinds kort onder hetzelfde dak zit, samen met Samantha Steenwijk, Danny de Munk en Karin Bloemen. Maar er moet wel geluisterd worden, vervolgt de ervaren artiest het gesprek.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Erica Meiland: “Het overlijden van mijn vader was véél heftiger”

Next Article

Dagboek en geluidstapes doodsteek voor Marco Borsato

You might be interested in …

Showbiss.nl