Gerard Joling: “Dat was gek”

Foto: Peter De Smedt

“De dennennaalden die ik al rook als ik op kerstochtend de trap af kwam, met het hele gezin naar de kerk en ’s middags met z’n allen op de bank om naar het kerstcircus op tv te kijken. Als klein jongetje vond ik kerst echt magisch”, opent zanger en tv-gezicht Gerard Joling z’n kerstinterview met Libelle.

Toch heeft hij, eenmaal hij het ouderlijk huis uitging jarenlang geen kerst gevierd”, zo zegt hij. “Ik werd bekend en moest vaak optreden met de feestdagen”, legt hij uit. “Maar een paar jaar geleden ben ik daarmee gestopt. Ik wou weer thuis zijn en bij mijn moeder op bezoek kunnen gaan.”

Sinds 2022 moet Gerard echter kerst vieren zonder zijn geliefde moeder. “Vorig jaar was mijn eerste kerst zonder haar. Dat was wel even gek”, aldus de zanger. “Weet je, ik heb thuis een kastje met foto’s van familie en vrienden die ik moet missen. Als ik een feestje geef zet ik daar waxinelichtjes tussen. Zo zijn zij er ook een beetje bij”, meent Gerard. Helaas wordt mijn kastje steeds voller. Dat is het nadeel van ouder worden”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.