01/10/2023
Antwerpen, BE 19 C

De Nederlandse showbiss

Geraldine Kemper: “Het is nochtans een doodnormaal onderwerp”

Maar er heerst toch taboe rond

Over heel wat onderwerpen in ons leven heerst er nog altijd een groot taboe om over te praten. De schroom bij mannen ligt wel beduidend lager dan bij vrouwen en daar zou toch verandering in mogen komen.

Zo is de menstruatie voor veel vrouwen nog steeds een taboe. En dat vindt presentatrice Geraldine Kemper toch wel jammer.

“Het is een doodnormaal onderwerp en ondanks dat zit er een randje van schaamte omheen. Toch even stiekem die tampon uit je tas pakken. Weet je hoe teringduur menstruatieproducten zijn? Ik hou van natuurlijk en koop tampons van biologisch katoen. Die kan ik betalen, maar het zou voor ieder mens beschikbaar moeten zijn. Ik bloed nu weinig, omdat ik een hormoonspiraal heb. Die werkt goed voor mij, maar afgelopen jaar dacht ik even: ik haal alles eruit, want wat doen die hormonen nou met me? Wie ben ik zonder?”, vraagt ze zich af in Linda Meiden.

Net zoals veel vrouwen nam Geraldine ook de pil, maar dat had een ongelooflijk groot effect op haarzelf. Ze was zichzelf niet meer.

“Mijn leven lang heb ik hormonen gebruikt. Een NuvaRing, een spiraal, de pil. Tijdens de pil was ik echt een ander mens. Ik had last van moodswings: dan was ik boos, dan weer verdrietig of onredelijk. Het was zo erg dat mijn moeder zei: ‘Je moet ermee stoppen.’ Heel goed als mensen het altijd met condoom doen, maar daar heb ik geen zin in.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Danny de Munk zit nog steeds zonder werk

Next Article

Thomas Berge doet het in het geniep

You might be interested in …

Showbiss.nl