Gaat prinses Alexia bij beruchte studentenclub?

Foto: RVD - Martijn Beekman

Nu het volgens Story zo goed als zeker is dat prinses Alexia haar hogere studies aan de Rijksuniversiteit Groningen zal aanvatten, stelt zich vanzelfsprekend ook de vraag of en –in het geval van de enigszins als rebels te boek staande Alexia – vooral bij welke studentenvereniging ze zich dan zal aansluiten.

De kans bestaat dat ze dan voor de vereniging Vindicat (voluit Vidicat atque Polit) kiest. Al heeft de vereniging de laatste jaren wel een behoorlijk negatief imago gekregen: sommigen omschrijven ze als een perverse eliteclub waar alles kan.

Dat die geruchten niet geheel uit de lucht gegrepen zijn is mede te danken aan oud-lid Marius Brinkhorst, de broer van Alexia’s aangetrouwde tante prinses Laurentien. Hij geldt binnen de studentenvereniging nog steeds als een levende legende omdat hij als student destijds een zoon verwekte bij de schoonmaakster van zijn studentenhuis in de Groningse Poelestraat. Marius erkende zijn zoon bij de geboorte in 1989 ook officieel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.