15/04/2024
Antwerpen, BE 8 C

De Nederlandse showbiss

De zachte kant van ‘eeuwige mopperaar’ Maarten van Rossem

Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

In zijn nieuwe tv-programma ‘De broeders van Rossem’, bezoekt historicus en Amerika-kenner Maarten van Rossem samen met zijn broer Vincent die architectuurhistoricus is verschillende interessante steden en regio’s. Het programma is de opvolger van ‘Hier zijn de van Rossems’ dat ze samen met hun intussen overleden zus, kunsthistorica Mary – bijgenaamd Sis – maakten.

Zij overleed in mei 2022, twee dagen na haar 77ste verjaardag in een Utrechts ziekenhuis aan de gevolgen van een val bij haar thuis. Na haar dood vond Maarten volgens Story troost bij zijn vrouw Winnie, kinderen Niels en Ottolien, en vier kleinkinderen.

Op de vraag van presentator Philip Freriks of hij Sis miste, antwoordde Maarten in een uitzending van ‘De Slimste Mens’: “Ik denk nog vaak aan haar.” Daarmee toonde de ‘eeuwige mopperaar’ dat hij wel degelijk een zachte kant heeft. Al blijft hij ondanks het verdriet ook erg nuchter. “Op onze leeftijd verlies je nu eenmaal steeds meer dierbaren. Dat is een gegeven.” Maar vergeten zal hij ze nooit. “Ik koester ze in mijn hoofd”, besluit Maarten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Gaat prinses Alexia bij beruchte studentenclub?

Next Article

Mary Borsato steunt haar zoon Marco onvoorwaardelijk

You might be interested in …

Showbiss.nl