14/04/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Frans Bauer openhartig: “Dat vond ik heel emotioneel

Foto: William Rutten

Naar aanleiding van zijn nieuwste tv-programma ‘Een leven zonder letters’, waarin Frans Bauer twaalf laaggeletterde mensen volgt, en probeert hen waar het kan een hart onder de riem te steken, heeft hij in Story vertelt over hoe het was om op te groeien in een gezin waarin de beide ouders niet konden lezen of schrijven.

Ook blikt Frans terug op hoe hij zijn vader Chris op latere leeftijd alsnog wist te overhalen iets aan zijn ongeletterdheid te doen. “Dat vond ik heel emotioneel: ik ben op een geven moment met mijn vader gaan oefenen. Dit was toen ik succesvol was in Duitsland en hij mij naar optredens reed”, herinnert de zanger zich. “We oefenden woordjes in de auto. ‘Aap, Noot, Mies.’ Dat doet wel wat met je, omdat het eigenlijk de omgekeerde gang van zaken is. De zoon leert de vader, heel bijzonder”, meent Frans.

En de inspanningen van zoon en vooral vader loonden uiteindelijk ook. “Mijn vader kon op een gegeven moment wel redelijk een krantje lezen, al was het langzaam”, zegt een nog steeds trotse zoon. “Mijn moeder heeft het echter niet meer willen leren. Op een gegeven moment ben je ook een drempel over. Dan is iets maar zoals het is”, besluit Frans.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Heuglijk nieuws van 3JS-zanger Jan Dulles

Next Article

Dit zijn de favoriete toetjes van prinses Beatrix

You might be interested in …

Showbiss.nl