15/04/2024
Antwerpen, BE 8 C

De Nederlandse showbiss

Frans Bauer: “Dan staat je leven echt op zijn kop”

Foto: William Rutten

Het begin van 2022 is niet zo fantastisch gestart voor Frans Bauer. Op 4 januari kreeg zijn vrouw Mariska een herseninfarct en dat had een grote impact op hun gezinsleven. Maar Frans is Mariska altijd blijven steunen en dat doet hij nog elke dag.

Voor Frans zelf was de hele situatie ook niet altijd gemakkelijk. Plots viel de vrouw die alles draaiende hield in hun leven eventjes weg en kwam er een grote taak op hun schouders terecht. Frans heeft veel verdriet gekend, dat is een feit.

“Wat Mariska is overkomen, is in eerste instantie iets wat je met haar verwerkt. Als je vrouw zoiets meemaakt, ga je samen dat dal door. Uiteindelijk ga je de berg ook weer met z’n tweeën op. Los van Mariska, heb ik een aantal vrienden die voor mij heel belangrijk zijn en met wie ik alles deel. Ik zie hen echt als boezemvrienden. Mijn broer is daar één van”, zegt Frans in Party.

Veel mensen halen troost uit muziek, door het te beluisteren en het te maken. Veel mensen halen troost uit de muziek van Frans wanneer ze het moeilijk hebben. Maar zelf was hij gedurende die tijd niet in staat om veel muziek te maken.

“Wanneer zoiets gebeurt, staat je leven echt op zijn kop. Het allerlaatste waar je dan aan denkt, is muziek maken. Je bent helemaal gechockeerd en emotioneel in de wat omdat je ziet dat er bij iemand waar je heel veel van houdt uitval van praten en bewegen is. Op dat moment ben je alleen maar bezig met je vrouw en eigenlijk niets anders.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Willeke Alberti ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award

Next Article

Monique Westenberg: “M’n strot knijpt dicht en ik hou het niet droog”

You might be interested in …

Showbiss.nl