Ellemieke Vermolen kreeg ‘een teken van boven’

Foto: Peter De Smedt

Ellemieke Vermolen en haar ex-man Sergio Herman hadden altijd graag drie kinderen gehad samen. Een wens die ook in vervulling ging met de komst van hun drie zonen Noah, Zenna en Josha. Tot hun grote verdriet werd zoon Josha echter stilgeboren na een zwangerschap van 39 weken.

Toch besloten Ellemieke en Sergio een halfjaar na zijn overlijden opnieuw voor een kind te gaan, schrijft Weekend. Net zoals bij hun andere kinderen moest dat via een lang ziekenhuistraject gebeuren. “We wilden het drie keer een kans geven en het universum laten beslissen”, begint Ellemieke haar verhaal hierover. “Maar toen de arts de eerste keer mijn eicel wou aanprikken ging het mis, want precies op dat moment kreeg ik mijn eisprong en dus kon hij hem niet meer aanprikken.”

“De arts vond dat heel erg, want nu zou ik dat traject helemaal opnieuw moeten ondergaan. Maar ik zei: dit is het mooiste cadeau dat u mij had kunnen geven”, zegt ze. “Hij keek me aan zo van: gaat het wel goed met u? En ik zei: ‘Ja, dit is voor mij zó’n mooi teken dat ik dit niet verder moet doorzetten.’” En zo ging Ellemieke dankbaar het ziekenhuis uit. “Het was voor mij zo’n mooie afsluiting omdat ik wist dat dit bijna nooit voorkomt. Het was voor mij een teken van boven dat ik mijn wens voor een derde kindje los moest laten. En vanaf die dag kon ik het ook volledig loslaten”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.