Echtgenote prins Constantijn: “dat kost geen geld”

Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Prinses Laurentien heeft een passie voor taal, en beseft als moeder ook hoe belangrijk taal kan zijn in de eerste maanden na de geboorte van een baby. Hoe ziet de echtgenote van prins Constantijn dat concreet?

“Het allerbelangrijkste in die eerste duizend dagen is om interactie te hebben met je kind zoals praten, aanwijzen en liedjes zingen.” En dan wil prinses Laurentien daar toch één belangrijk element aan toevoegen…

“Dat kost geen geld, want je kunt alles aanwijzen en een woord geven”, verduidelijkt Laurentien dat dit een tip is die iedereen kan toepassen. Maar waarom is dat zo belangrijk in die eerste 1000 levensdagen van een kind?

“Op dat moment worden de hersenen gestimuleerd”, verduidelijkt prinses Laurentien wat de wetenschappelijke uitleg is achter het procedé. En dat leidt tot belangrijke gevolgen achteraf…

“Later, als je leert lezen en schrijven, kun je die letters pas klikken in dat beeld wat je ooit hebt gekregen in je hele jonge jaren, maar dat moet je wel weten. Taal is de basis van het succes van ieder kind”, benadrukt prinses Laurentien in gesprek met Blauw Bloed.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.