13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Dit was de vloek én zegen in het leven van Dan Karaty

DPG Media België

Choreograaf, danser en acteur Dan Karaty is bij ons vooral bekend als jurylid van diverse showprogramma’s bij RTL, zoals ‘Holland’s Got Talent’, ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Dancing With The Stars’. Maar hij werkte ook met de grootste sterren en mag enkele onder hen zelfs tot zijn persoonlijke vrienden rekenen. Ondanks al dat succes kampte Dan, die zichzelf als sociaal onzeker omschrijft met een jarenlange drank- en drugsverslaving. Een kwelduivel waarvan hij pas in 2021 verlost raakte.

In LINDA. vertelt hij hoe hij er in slaagde om zelfs met zo’n verwoestende verslaving tóch een succesvolle carrière uit te bouwen: “Ik weet nu dat ik een ‘high functional alcoholic’ was”, legt Dan uit. “Wat betekent dat ik genoeg discipline had om lange werkdagen te maken waarin ik wél van de drank kon afblijven.” Al beschouwt Dan die hoge mate van discipline niet als een onverdeeld voordeel.

“Die discipline van mij was zowel een zegen als een vloek”, meent hij. “Omdat ik in staat was alle ballen hoog te houden kon ik immers doorleven zoals ik deed. Misschien was ik anders veel eerder tegen de lamp gelopen”, vraagt Dan zich af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Dochter Patty Brard: “Ik wil geen kinderen”

Next Article

Volkszanger John de Bever: “Ze neemt onze telefoontjes niet op”

You might be interested in …

Showbiss.nl