14/04/2024
Antwerpen, BE 16 C

De Nederlandse showbiss

Dit is de slechtste Songfestivaldeelnemer volgens Erica Meiland

Foto: SBS6

Martien en Erica Meiland en hun gezin maken er geen geheim van dat ze grote fans zijn van het Eurovisiesongfestival. In hun scheurkalender ‘2023 met De Meilandjes’ gaven ze dan ook een inkijk wie ze de beste en slechtste Nederlandse deelnemer vonden.

Als favoriet gaat Erica, samen met dochter Montana en schoonzoon Leroy voor Anouk en Duncan Laurence. De slechtste deelnemer vonden zij dan weer Sieneke. Wanneer Weekend Erica vraagt naar een onderbouwing voor Sieneke als slechtste Eurovisiesongfestivaldeelnemer, antwoordt ze: “Dat was toch vreselijk, tralalie, tralala, je moet je doodschamen.”

Hoe dan ook zorgde de uiteindelijke overwinning van Sieneke tijdens het Nationaal Songfestival van 2010 voor een van de meest memorabele tv-momenten uit de Nederlandse geschiedenis. Nadat zowel het juryoordeel als de publieksstemmen niet doorslaggevend bleken te zijn, werd de zangeres door wijlen Pierre Kartner, de schrijver van het Songfestivalnummer van dat jaar ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’ aangewezen als winnares. Ze mocht vervolgens Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo, maar wist de finale niet te halen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Kroonprinses Amalia vlucht naar het buitenland

Next Article

Zo houdt Caroline van der Plas haar drukke leven vol

You might be interested in …

Showbiss.nl