Dit is de grote droom van Peter Koelewijn

Foto: Peter De Smedt

Peter Koelewijn heeft ooit negen cd’s van de Belgische zanger Helmut Lotti mogen maken. Daarop stond onder andere een duet met de Britse artiest Sir Cliff Richard. Met hem zou Peter nog weleens willen samenwerken, zo lezen we in Weekend: “Een alleraardigste gozer. Ik was al fan van hem in de jaren ’50.

Maar ook in eigen land kan hij wel een artiest bedenken waar hij graag eens mee zou samenwerken. “Ik zou het ongelooflijk leuk vinden om eens met André van Duin te werken”, bekent Peter. “Niet dat ik erop zit te wachten hoor. Anderen kunnen dat wellicht veel beter dan ik. Maar het zou leuk zijn”, denkt hij. Maar waarom dan precies André?

“Omdat ik al jaren fan van hem ben en weet dat hij ook een ernstige kant heeft”, legt Koelewijn uit. “Ik verwacht niet dat hij dan heel de dag door grappen en grollen maakt. En hij is misschien geen al te beste zanger, maar hij kan wel een liedje goed neerzetten. Je hoeft daarvoor geen beste zanger te zijn: Bob Dylan is een waardeloze zanger, maar wel met waanzinnige liedjes. En hetzelfde geldt voor Mick Jagger”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.