De lijdensweg van Qmusic-presentatrice Marieke Elsinga

Foto: Tom Cornelissen

Enkele maanden geleden beviel Qmusic-presentatrice Marieke Elsinga van haar eerste kindje. Hoewel ze genoten heeft van haar kraamtijd met zoontje Jip, werd haar zwangerschaps- en bevallingsgeluk grotendeels overschaduwt door medische complicaties. Dat schrijft het magazine Party.

Sinds haar zwangerschap heeft Marieke namelijk last van ondraaglijke jeuk, zo vertelt ze: “In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel terug verdwijnen… Niet dus”, deelde Marieke haar lijdensweg op Instagram.

Ondanks verschillende crèmes en zalfjes bleef de jeuk ook na de bevalling aanhouden. Verschillende diagnoses volgden en uiteindelijk kreeg Marieke het zware medicijn prednison voorgeschreven. Dat helpt want na maanden begint de jeuk eindelijk af te nemen: “Jeuk is erger dan pijn, hoor je weleens zeggen. Dat leek me altijd een beetje onzin. Maar nou daar ben ik van teruggekomen”, besluit Marieke.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.