29/05/2024
Antwerpen, BE 16 C

De Nederlandse showbiss

Dáárom doen royals zo graag scheepsdopen

Foto: RVD

Prinses Alexia, de tweede van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima beleefde onlangs haar vuurdoop voor wat betreft het vertegenwoordigen van het Koninklijk Huis. En dat zelfs letterlijk.

Als eerste officiële taak doopte de prinses in Rotterdam immers het naar haar vernoemde baggerschip, de Vox Alexia. En daarmee treedt ze in de voetsporen van de twee generaties royals voor haar. Ook haar vader en grootmoeder kozen voor een ‘maritieme’ opdracht als eerste officiële handeling. Zo opende Willem-Alexander destijds de Willemsbrug, eveneens in Rotterdam en trok prinses Beatrix in 1955 naar de Nederlandse Dok- en Scheepsbouwmaatschappij om er een tanker te water te laten. Dat royals zo graag schepen dopen heeft dan ook een specifieke reden, meent Weekend.

Bij die opdrachten horen immers ook geschenken voor de koninklijke doper. Zo zou Alexia naast een schaalmodel van het schip ook een of meerdere juwelen ontvangen hebben. Tenminste als de traditie gevolgd werd. Zo ontving prinses Beatrix destijds prachtige armbanden en zelfs een broche die ze zelf mee hielp ontwerpen bij haar eerste scheepsdoop.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Leontine Borsato doorbreekt haar stilzwijgen

Next Article

Denkt Wolter Kroes aan stoppen?

You might be interested in …

Showbiss.nl