13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Bewoners niet te spreken over maatregel van Willem-Alexander

Foto: RVD

De Nederlandse pers lijkt maar niet uitgepraat over het koningshuis. Dit keer ligt Willem-Alexander terug onder vuur. Omwonenden van Kasteel Het Oude Loo zijn niet tevreden met de maatregelen die de koning heeft genomen voor de opvang van 32 vluchtelingen, schrijft Story.

De koning en koningin wilden Oekraïense vluchtelingen opvangen op Kasteel Het Oude Loo en niet veel later verbleven er 15 vrouwen, 5 mannen en 12 kinderen. Maar er gelden enkele strenge regels.

Zo is de achterste vierkante toren van het kasteel verboden terrein voor hun Oekraïense gasten. Daar bevindt zich een slaap- en werkkamer van Maxima en Willem-Alexander en daar hebben de vluchtelingen dus niks te zoeken.

Er wordt niet getwijfeld dat andere vluchtelingen grote ogen zullen trekken wanneer ze horen dat enkele van hen het privégebruik hebben gekregen van het hele kasteel.

Maar ook de buurtbewoners zijn hier niet over te spreken. Normaal is het park slechts 2 maanden per jaar open voor bezoekers, meestal in april en mei. De sluiting dit jaar zou zijn omwille van de privacy van de bewoners. “Maar dat vind ik raar. Er zit een complete slotgracht om het kasteel heen, dan heb je toch al meer privacy dan wanneer je gewoon in een rijtjeshuis woont”, klinkt het bij een buurtbewoner.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Willeke Alberti kijkt naar de toekomst: “Eindelijk tijd samen”

Next Article

Gordon: “Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren”

You might be interested in …

Showbiss.nl