Bart Peeters: “Muzikanten hebben maar twee mogelijkheden”

Foto: VTM

Bart Peeters vertelt aan De Morgen dat hij verlost is van zijn tinnitus (een piepend geluid in het oor, nvdr.).

Hiervoor heeft de zanger wel zijn levensstijl helemaal moeten omgooien. “Niet meer vooraan bij Metallica gaan staan, bijvoorbeeld.”

De zanger geeft aan dat hij nu een overgevoeligheid voor geluid heeft. “Muzikanten hebben maar twee mogelijkheden: doof worden of geluidsgevoelig worden.”

Bart geeft aan dat dit ook de reden is waarom zijn band gebruik maakt van ietwat specialere instrumenten. “Als wij bij ons in de woonkamer repeteren is mijn stem nog altijd het luidste instrument.”

“Die oorproblemen hebben er wel toe geleid dat ik ben moeten stoppen met de Clement Peerens Explosition”, dit is zonder twijfel een belangrijke reden waarom de zanger het nu dus wat rustiger aan doet.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.