23/02/2024
Antwerpen, BE 5 C

De Nederlandse showbiss

André Hazes sr. was liever geen volkszanger geweest

Foto: Videoland

Sinds hij met een nieuw team aan de slag ging kiest André Hazes er voor om rockmuziek te brengen, al zingt hij die voorlopig nog wel vooral op een smartlapachtige manier. En hoewel hits voorlopig uitblijven, heeft de zanger wel echt met zijn hart voor dit genre gekozen. Hij heeft namelijk te kennen gegeven niet echt van het volkse repertoire te houden waarmee hij eerder successen scoorde, maar wel van de muziek die hij nu maakt.

Al vindt zijn vroegere producer Edwin van Hoevelaak dat dergelijke keuzes van het hart soms moeilijk te maken zijn, als je als artiest in een ander genre succes kende. Dat heeft hij gezegd in het weekblad Party. “Andrés vader was in zijn hart ook meer een bluesman, maar als je in Nederland tien hits scoort met het volkse repertoire dan ben je de zanger van dat repertoire”, illustreert hij z’n voorbeeld.

“En dat is met zijn zoon net zo. We hadden ongekend succes in het volkspoprepertoire, en dan nu deze omslag maken naar een nieuw genre, dat vond ik heel gewaagd”, aldus Edwin. “Bovendien heeft André een stemgeluid dat meer past bij een bepaalde muzieksoort. Hij had veel succes met onze muziek en als je daarna gaat proberen om iets anders te doen, dan blijft dat een ingewikkelde opgave”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Frans Bauer is bijna weer de oude

Next Article

Deze zanger ontdekte Jan Smit

You might be interested in …

Showbiss.nl