“Amalia komt enorm ongeloofwaardig over”

Foto: Gemmy Woud-Binnendijk /RVD

Amalia lijkt zichzelf in de voet te hebben geschoten door plots haar eerdere besluit terug te schroeven en alsnog de onkostenvergoeding van anderhalf miljoen euro te aanvaarden. Is onze kroonprinses haar geloofwaardigheid kwijt?

Amalia beweerde op 18-jarige leeftijd dat ze haar staatstoelage zou terugstorten zolang ze studeerde, maar nu komt ze plots terug op dat standpunt. Waarom heeft Amalia plots 1,5 miljoen euro per jaar nodig?

“Ik begrijp niet waar zij die anderhalf miljoen per jaar voor nodig denkt te hebben. Het klinkt mij volkomen ongeloofwaardig in de oren”, benadrukt historisch Gerard Aalders in gesprek met Story. Zorgt dat voor problemen?

“Amalia heeft het een paar jaar volgehouden met dat terugstorten, maar het is alweer voorbij. Ik vond het op zich wel echt een sympathiek besluit van Amalia destijds, echt waar. Het was ook goed voor de pr natuurlijk, maar toch.” En dan raakt Aalders een belangrijk punt aan…

“De populariteit van de Oranjes is op een historisch dieptepunt en juist Amalia is één van de belangrijkste vooruitgeschoven pionnen om de gunst van het volk te heroveren”, lezen we in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. En dan dreigt er zich nu één rampzalig scenario te ontwikkelen…

“De nabije toekomst zal nu ongetwijfeld uitwijzen of het opnemen van haar uitkering een negatieve invloed zal hebben op hun imago”, vraagt de Belgische pers zich af over de controversiële keuze van prinses Amalia.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.