22/06/2024
Antwerpen, BE 14 C

De Nederlandse showbiss

Zorgen voor Laurentien: “het probleem is alleen maar groter geworden”

Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Prinses Laurentien maakt zich zorgen om een project waarvoor ze zich al jaren inzet. Het probleem lijkt immers alleen maar groter te worden…

Prinses Laurentien zet zich al langer in voor de Stichting Lezen en Schrijver waarvan ze de oprichter is. Toen ze de ‘Dag van de Taalschat’ lanceerde, kwam prinses Laurentien met een pijnlijke vaststelling…

In een interview met Blauw Bloed geeft de echtgenote van prins Constantijn toe dat ze de oprichting van de Stichting Lezen en Schrijven niet als een hoogtepunt ziet. Waarom niet?

“Nee, dat klopt. Je bent opgericht om een probleem op te helpen lossen en je moet na twintig jaar constateren dat het probleem eigenlijk alleen maar groter wordt”, maakt prinses Laurentien een eerlijke analyse. Haalt het dan allemaal niets uit?

“Dat wil niet zeggen dat de inspanningen er niet toe doen”, benadrukt prinses Laurentien bij Blauw Bloed. “Maar het moet ons wel aan het denken zetten dat we nog meer inspanningen nodig hebben voor laaggeletterdheid. Maar ook dat je echt bij het begin moet beginnen, en dat is waar Taalschatten over gaat”, verduidelijkt de echtgenote van prins Constantijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

“Joost Klein is gewoon erg onsympathiek”

Next Article

Twijfels over Joost Klein: “het werd steeds grimmiger”

You might be interested in …

Showbiss.nl