Zangeres Mieke: “Ik kreeg een afscheidstelefoontje”

Foto: Showbiss.nl

Zangeres Mieke, die in 1957 geboren werd als Mieke Gijs in de Belgische stad Turnhout, werd begin jaren ’70 ontdekt door een legendarische artiest uit de Lage Landen: Pierre Kartner, ofte Vader Abraham. Met hem op en naast het podium, als haar duetpartner of producer scoorde ze enkele hits waaronder ‘Wat een prachtige dag’, ‘Een kind zonder moeder’ en ‘Engelbewaarder’.

Pierre Kartner overleed in november 2022 op 87-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Het laatste jaar van zijn leven had Mieke geen contact meer met hem. Wel kreeg ze zowat een jaar voor zijn dood nog een telefoontje van hem. Dat vertelt ze in de krant Gazet van Antwerpen.

“Dat telefoontje is achteraf gezien een afscheidstelefoontje geweest”, blikt ze terug. “Normaal ging hij komen optreden tijdens ‘Mieke & Friends’, maar hij belde af: ‘Ik vind het zo erg dat het juist bij u is’, zei Pierre. Maar het ging echt niet meer. Wat er dan precies scheelde wou hij niet echt kwijt. Het was té ingrijpend voor hem”, denkt Mieke.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.