Volkszanger Peter Beense kent oorzaak van zijn gezondheidsklachten

Foto: Showbiss.nl

Sinds een tijdje kampt volkszanger Peter Beense met erg pijnlijke rugklachten. Die zijn te wijten aan de stenose of vernauwing van het wervelkanaal in zijn onderrug. Door de klachten moet Peter noodgedwongen zittend optreden: “Door die stenose kan ik niet lang staan. Na het zingen van een liedje voelt het alsof ik door mijn rug ben gegaan, zoveel pijn heb ik dan”, klinkt het in Story.

Inmiddels denkt de zanger wel te weten wat de oorzaak is van zijn klachten: “In de meeste gevallen gaat dat om slijtage. In het verleden heb ik veel geworsteld en gejudood, ik zal het daardoor hebben opgelopen”, denkt hij. “Je lichaam krijgt daar toch behoorlijke klappen van.”

Een oplossing voor zijn probleem is er voorlopig nog niet. Het enige wat soelaas zou kunnen brengen, is een extreem risicovolle operatie. Zo is er een kans van 50 procent dat je komt te overlijden. En als je het overleeft is er 25 procent kans op een dwarslaesie. Dat risico is er net iets te veel aan voor Peter.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.