28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Soraya Gerrits speelt Sophie in Mamma Mia!

Eindelijk is het er, het officiële campagnebeeld van de nieuwe versie van Mamma Mia! Daarop staat een nieuw gezicht: de jonge actrice Soraya Gerrits zal de rol van Sophie op haar nemen. Eerder werd bekend dat Brigitte Heitzer de rol van Donna vertolkt en René van Kooten de rol van Sam. De namen van alle andere castleden worden op 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt.

‘Mamma Mia! wordt naast een feest van herkenning ook verrassend. Met een gloednieuwe vertaling van Jeremy Baker en een nieuwe vormgeving,’ zegt artistiek directeur Hans Cornelissen. ‘En een geweldige cast. Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn onze gedroomde Donna en Sam en de rol van Sophie lijkt Soraya op het lijf geschreven. We hebben recent met haar gewerkt bij de musical The Prom waarin zij de rol van het schoolmeisje Alyssa speelde. Dat deed ze fantastisch’.

Soraya voelt zich vereerd dat zij de rol van Sophie mag gaan spelen. ‘Ik mag dan nog jong zijn, maar de liedjes van ABBA ken ik van voor naar achter. Net als dat ik de films ook al verschillende keren heb gezien. Dat de producenten en de regisseur vertrouwen in me hebben, daar ben ik dankbaar voor. Ik zal ze niet teleurstellen.’

De regie van deze vernieuwde Mamma Mia! is in handen van Martin Michel, die voor De Graaf & Cornelissen Entertainment eerder Kinky Boots en de award-winnende Rocky Horror Show regisseerde.

De vernieuwde versie van Mamma Mia! zal vanaf september 2023 tot mei 2024 in meer dan twintig grote theaters in heel Nederland te zien zijn. De landelijke première vindt plaats op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de voorstelling verdeeld over twee periodes maar liefst vijf weken te zien zal zijn.

Voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/mamma-mia

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Patty Brard en André Hazes hebben ruzie

Next Article

Koningin Maxima pakt de Franse pers in

You might be interested in …

Showbiss.nl