14/06/2024
Antwerpen, BE 18 C

De Nederlandse showbiss

Rob en Wijnand trappen carnaval feestelijk af met Rob & Wijnand Carnaval Countdown

Foto: Henrik van der Pol
Presentatoren van de 3FM-ochtendshow Rob Janssen (AVROTROS) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV) zetten 10 februari Kruikenstad (Tilburg) op z’n kop. Een week voordat carnaval begint, trappen ze in Poppodium 013 in Tilburg af met Rob & Wijnand Carnaval Countdown. Artiesten treden met hun carnavalskrakers op en er is aandacht voor mooie verhalen rondom het grootse volksfeest. AVROTROS zendt Rob & Wijnand Carnaval Countdown 10 februari vanaf 20.00 uur live uit op 3FM en om 20.25 uur op NPO 1 Extra.

Eerder hebben Rob en Wijnand in hun ochtendshow bekendgemaakt dat onder anderen Vieze Jack, Lamme Frans, Chef Soldaat, Feest DJ Maarten en Goed Blauw met hun carnaval hits optreden tijdens de feestelijke show. De komende weken worden meer grote namen aan de line-up toegevoegd.

Rob Janssen is sinds jaar en dag ambassadeur voor carnaval bij de publieke omroep. Hij kijkt uit naar Rob & Wijnand Carnaval Countdown: “Carnaval is het grootste volksfeest van Nederland. Het wordt door miljoenen Nederlanders gevierd. Het zijn de warme dagen waarop we verbroederen, waarop iedereen gelijk is en de zin van onzin centraal staat. Ik vind het fantastisch om dit met luisteraars en liefhebbers te vieren.”

Wijnand Speelman: “Aangestoken door Rob is carnaval mijn DNA ingeslopen. Ik ben de hartelijkheid en vrolijkheid van het feest gaan waarderen en juist die hartelijkheid en vrolijkheid past ook bij ons ochtendprogramma. Ik hoop dat we heel veel van onze luisteraars op het feest gaan zien.”

Mediadirecteur Bart Barnas is blij met het initiatief: ‘‘Ik ben blij dat Rob en Wijnand dit traditionele volksfeest zo groots met Nederland willen vieren. Carnaval bestaat al heel lang en hoort bij de Nederlandse cultuur. En daarom past het zo goed bij AVROTROS.”

Rob & Wijnand Carnaval Countdown is het vervolg op de carnavalsuitzending die Rob en Wijnand vorig jaar live vanuit De Vorstin in Hilversum brachten. Publiek kon hierbij aanwezig zijn en de kaarten waren razendsnel uitverkocht. Daarom zetten ze nu de volgende stap door op vrijdag 10 februari naar de grote zaal van Poppodium 013 in Tilburg, het hart van carnavalvierend Nederland, te gaan. Op deze plek kunnen meer bezoekers meegenieten van de show. De kaartverkoop van Rob & Wijnand Carnaval Countdown is gestart via de website van AVROTROS.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Vervolging Marco Borsato niet langer uitgesloten

Next Article

André Hazes heeft goed nieuws: “Het voelt lekker en vrij”

You might be interested in …

Showbiss.nl