Prinses Laurentien: “ik begreep niets van wat ze zeiden”

Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Prinses Laurentien woonde een tijd lang in Japan. Maar hoe was het om daar te communiceren en het Japans als vreemde taal te moeten leren?

“Het is heel bevreemdend om in een land te wonen waar je de letters en de taal niet snapt”, geeft de echtgenote van prins Constantijn toe in een gesprek met Blauw Bloed. Al is er één groot voordeel…

“Toch stimuleert dat iets anders in je hersenen, dat herinner ik me nog wel van meer dan veertig jaar geleden. Dat je dan toch probeert om contact te maken.” Want één iets mogen we nooit vergeten…

“Wij zijn nu eenmaal sociale wezens, dus je gaat toch op zoek naar manieren om te verbinden en toch dat ene woord te leren”, voegt prinses Laurentien eraan toe. En dan trekt Laurentien een duidelijke conclusie…

“Taal is ook helpen ontdekken wat je nog niet weet”, geeft prinses Laurentien toe in haar gesprek met Blauw Bloed.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.