25/02/2024
Antwerpen, BE 9 C

De Nederlandse showbiss

Prinses Amalia lokt verontwaardiging uit

Foto: RVD

Heel wat Nederlanders zijn naar verluidt verontwaardigd over prinses Amalia. Waarom heeft de Prinses van Oranje het bij hen verkorven? Royalty-expert Rick Evers legt uit wat er aan de hand is. Door de bedreigingen die er vanuit de onderwereld nog steeds zouden zijn ten aanzien van Amalia’s persoon, lijkt de kroonprinses er de voorkeur aan te geven steeds vaker in de Spaanse hoofdstad Madrid te verblijven. Het lijkt er zelfs sterk op dat zij er echt zou wonen. En dat lokt verontwaardiging uit bij heel wat landgenoten.

Niet omdat ze hun toekomstige koningin niet gunnen van een wat anoniemer bestaan te leiden tijdens haar jeugd, combineren met haar studies in Amsterdam, waar ze in het tweede jaar politiek, psychologie, maar wel omdat ze haar meer te zien krijgen in het buitenland dan in eigen land.

“We zien Amalia meer in het buitenland dan in Nederland”, klinkt Rick Evers in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Anders dan bijvoorbeeld de Spaanse troonopvolgster Leonor, die net 18 is geworden, doet ze in eigen land vrijwel niets. Terwijl ze wél de internationale koninklijke gala’s afloopt en steeds op tripjes met haar moeder in Madrid wordt gespot”, zegt hij. En dat stuit op verontwaardiging van de Nederlanders.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Zoveel belasting betaalde koning Willem-Alexander op schenking

Next Article

Eloise doet de wenkbrauwen fronsen

You might be interested in …

Showbiss.nl