03/10/2023
Antwerpen, BE 21 C

De Nederlandse showbiss

Prinses Alexia: “Dankbaar voor de steun van mijn ouders”

Onlangs vierde onze middelste koningsdochter, prinses Alexia der Nederlanden, haar achttiende verjaardag. Nadat ze de afgelopen twee jaar aan het UWC Atlantic College in het Britse Wales studeerde om haar internationaal baccalaureaat te behalen, kon ze deze bijzondere verjaardag gewoon weer thuis vieren op Paleis Huis ten Bosch.

Al heeft de prinses zeker geen spijt van haar tijd in het buitenland. Volgens Weekend vertelde ze eerder al: “Ik ben heel dankbaar dat mijn ouders me daarin zo hebben gesteund. Dat ze me vrijgelaten hebben om mijn eigen keuze te kunnen maken.”

Hoewel ze dus heel gelukkig was tijdens haar verblijf in Wales, was er van een luxeleventje geen sprake. Zo geldt op het UWC de regel dat leerlingen maar één pakketje per week mogen bestellen online. Een regel die is ingevoerd omdat niet iedere leerling van de school een portemonnee heeft om vele keren per week een pakketje te laten leveren. Ook minder bevoorrechte studenten dan Alexia kunnen immers middels een studiebeurs les volgen aan het UWC.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

De voedingstips van Patricia Paay voor een slanke lijn

Next Article

Lone van Roosendaal en haar speciale band met Griekenland

You might be interested in …

Showbiss.nl