Nieuwe single André Hazes onder vuur

Foto: Videoland

André Hazes heeft een nieuwe single uit en die kan op heel wat positieve reacties rekenen, maar ook op heel wat kritiek. Zo zou het nummer plagiaat zijn van een nummer van Gavin DeGraw, ‘Fire’.

Billy Dans, de tekstschrijver in het nieuwe team van André is verbaasd over de reacties rond de plagiaat van het nummer.

“Een dag ervoor zaten we nog op de groepsapp en waren we allemaal heel enthousiast. Die sessie is zo euforisch en gemakkelijk gegaan, er was zo’n goede sfeer. Dan is daar uiteindelijk het grote moment en krijg je ineens een telefoontje van Shownieuws dat het plagiaat zou zijn”, zegt Billy Dans in Weekend.

Billy was zich er niet van bewust en zocht het nummer meteen op. Daar kwam hij tot de constatatie dat de nummers inderdaad erg veel op elkaar leken.

“Maar wij hebben dit gemaakt zoals we altijd liedjes maken, dus niet stelen. Ik dacht eerst: het zal allemaal wel. Maar als het dan overal wordt overgenomen als zijnde plagiaat, zonder dat het volledige liedje ook maar beluisterd is….maar ja, alles rondom André wordt natuurlijk onder een vergrootglas gelegd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.