28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Muzikale verhalen, verrassende duetten en klassieke hits in nieuw seizoen Beste Zangers

Foto: AVROTROS

Douwe Bob, Mell, Duncan Laurence, Numidia, Nick Schilder, MEAU en Marco Bakker zijn vanaf september te zien in het nieuwe seizoen van het AVROTROS-programma Beste Zangers. Samen met gastheer Jan Smit zijn de zangers naar het zonnige Sevilla afgereisd om in het repertoire van hun mede-artiesten te duiken.

Radio-dj Bart Arens blikt dit seizoen vooruit met de artiesten op de uitzending in de Beste Zangers-podcast. Bij terugkomst zijn de muzikale verhalen bij de zangers nog eindeloos. In de extra portrettenreeks ‘Het verhaal van…’ openen ze hun voordeur voor elkaar en geven een tour langs plekken die belangrijk zijn in hun muzikale carrière.

De zangers vertolken traditiegetrouw wekelijks elkaars liedjes onder begeleiding van de Beste Zangers-band onder leiding van Marcel Fisser. Ze nemen elkaar mee in hun muzikale reis, ontdekken de mooie verhalen achter de nummers en herkennen zich in de vaak ontroerende en betekenisvolle teksten. Welke muzikale verrassing, verborgen parel of klassieke hit het nieuwe seizoen van Beste Zangers gaat brengen, is vanaf 2 september te zien.

Naast de duetten-aflevering heeft dit seizoen nog een speciale uitzending: The Power of Music. In deze aflevering wordt er aandacht besteed aan de kracht van muziek en hoe muziek kan helpen bij mentale gezondheid. Voor veel artiesten kan de muziekindustrie een zware wissel trekken op hun mentale gezondheid door de hoge druk en overvolle schema’s. Maar ook buiten de muziekindustrie is het een veel voorkomend probleem dat (jonge) mensen kampen met mentale klachten of een burn-out. De zangers op de bank herkennen zich hierin en vertellen hoe muziek hen helpt in moeilijke tijden. Iedereen heeft wel een nummer waar je naar luistert als het even te veel wordt. Of juist een nummer waar je altijd een goed gevoel van krijgt.


Iedere aflevering van Beste Zangers zit altijd vol verhalen van de hoofdgast, maar er is nog veel meer te vertellen. Aan Bart Arens de eer om al het onbesprokene, bespreekbaar te maken. In de Beste Zangers-podcast blikt Bart vooruit met de artiest die in de uitzending centraal staat en geven al een preview van één van de hoogtepunten. Verder praten ze over liedjes die dierbaar zijn en nummers die de uitzending niet gehaald hebben. De podcast is een week eerder te beluisteren dan de uitzending.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Marianne Weber: “Geen contact meer mee”

Next Article

Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteren Musical Awards: The Kick-off live vanuit Carré

You might be interested in …

Showbiss.nl