Miljoenencompensatie voor Marco Borsato?

Foto: Dirk Verbocht

Hij leed zware verliezen

Momenteel wordt op vraag van het Openbaar Ministerie forensisch onderzoek uitgevoerd op de dagboeken van de jonge vrouw die beweert als minderjarig meisje het slachtoffer te zijn geworden van ernstig grensoverschrijdend gedrag door zanger Marco Borsato.

De uitkomst van dat onderzoek, dat moet vaststellen of de passages waarin de zanger beschuldigd wordt van zedenfeiten echt en authentiek zijn, zal waarschijnlijk bepalen of hij al dan niet vervolgd dan wel vrijgesproken wordt van de hem ten laste gelegde feiten.

Volgens twee gerenommeerde advocaten waarmee Party sprak, zou Borsato in geval van vrijspraak of buitenvervolgingstelling een schadeclaim kunnen eisen. Die zou hij tegen zijn aanklaagster of tegen de Nederlandse staat kunnen richten. Aangezien de muziek van de zanger sinds het bekend raken van de aantijgingen op zowat alle Nederlandse radiostations wordt geboycot en hij zo heel wat inkomsten misgelopen is, zou het hier weleens om een miljoenenclaim kunnen gaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.