14/06/2024
Antwerpen, BE 18 C

De Nederlandse showbiss

Matthijs van Nieuwkerk gaat door het stof

Foto: SBS6

Eind vorig jaar viel ’s lands meest gevierde tv-presentator, Matthijs van Nieuwkerk, abrupt in ongenade nadat in de Volkskrant een artikel verscheen over een klimaat van sociale onveiligheid voor medewerkers van het programma ‘De Wereld Draait Door’. Een klimaat waarbinnen Matthijs een sleutelrol zou hebben gespeeld.

Recent werd bekend dat de presentator met zijn ‘DWDD’-slachtoffers in gesprek zou zijn. Al twijfelden sommige mensen daarbij aan de oprechtheid van zijn intenties. “Het loopt natuurlijk allemaal parallel met dat onderzoek naar de misstanden op de redacties van de openbare omroep. Want hij is natuurlijk ook bezig met zijn terugkeer” uitte AD-columniste Angela de Jong haar scepsis over Matthijs’ timing in de ‘AD Media Podcast’

Een scepsis die volgens Story echter ongegrond is. Zo kon het magazine vaststellen hoe Matthijs van Nieuwkerk al in december afsprak met zijn voormalige visagiste Jelleke van Rijsoort. Zij werd naar verluid in 2011 door de presentator ontslagen omdat zijn haar niet goed lag dankzij haar slechtwerkende föhn.

De ooggetuige die Story destijds tipte over deze discrete ontmoeting in het Amstelpark in Amsterdam-Buitenveldert vertelt hierover het volgende: “Matthijs en Jelleke hebben zeker een uur en een kwartier rondjes gelopen. Ze maakten een rustige indruk, er was geen sprake van vijandigheid. Wel leek Matthijs erg op zijn hoede. Hij deed zichtbaar zijn best om niet herkend te worden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Verrassend nieuws van Amalia

Next Article

Lee Towers: “Een van de mooiste momenten uit mijn carrière”

You might be interested in …

Showbiss.nl