Marlijn Weerdenburg kraakt: “het deed zoveel pijn”

Foto: Brunopress

Twee jaar geleden overleed de moeder van Marlijn Weerdenburg na een hersenbloeding. Marlijn besloot een theatervoorstelling te wijden aan haar moeder en het verdriet na haar overlijden…

Marlijn vond het vooral belangrijk zich kwetsbaar op te stellen in deze voorstelling. En ze wist meteen hoe ze dat zou aanpakken…

“Ik dacht: ik wil dat haar dood nut heeft. Dat ik er misschien meer mensen mee kan troosten of helpen en de dood en rouw meer bespreekbaar kan maken”, vertelt Marlijn Weerdenburg op NPO Radio 1. Al viel het haar erg zwaar…

“In het begin deed ik het met een beetje afstand, maar mijn regisseur zei: we gaan echt naar de kern, naar de pijn. Dat was niet leuk altijd”, geeft Marlijn Weerdenburg toe op de radio. Al merkte ze al snel één ding op…

“Maar ik merk nu dat het universeel is. Mensen komen na afloop naar me toe, met hun verhaal over wie ze zijn verloren of wie ze bang zijn om te verliezen, in plaats van dat ze ermee bezig zijn dat ik mijn moeder ben verloren”, aldus Marlijn Weerdenburg op NPO Radio 1.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.