Maarten van Rossem blijft doorgaan

Foto: Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Hoewel hij al bijna 80 herfsten gevierd heeft, dénkt Maarten van Rossem, de historicus en Amerika-kenner die vooral bekend is als het morrende jurylid in de kennisquiz ‘De Slimste Mens’ er niet aan om afscheid te nemen van zijn tv-werk.

Dat maakt hij duidelijk in een gesprek met Story. Hij ziet zijn leeftijd helemaal niet als een belemmering, en hij wordt dan ook niet goed van het gezeur dat hij over zijn tv-houdbaarheidsdatum heen zou zijn.

“Het zou tijd zijn om te stoppen”, schampert Maarten. “Als je een blanke man van tegen de 80 bent, kunnen mensen kennelijk hun gang gaan op de sociale media”, meent hij. “Ik lees de berichten op X, voorheen Twitter, omdat ik wél wil weten wie mijn vijand is. Maar ik lig geen nacht wakker van dat commentaar”, verzekert Maarten die dus gewoon blijft doorgaan met zijn tv-werk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.