28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Koninklijke primeur op komst?

Foto: RVD

Koningsfans in Nederland en België kunnen maar beter 20, 21 en 22 juni met stip in hun agenda aanduiden. Dan brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een officieel staatsbezoek aan hun zuiderburen Filip en Mathilde, de Koning en Koningin der Belgen.

De laatste keer dat er een staatsbezoek plaatsvond van het Nederlandse koningspaar aan België dateert van voor de troonswisselingen in beide landen, nu allebei ongeveer tien jaar geleden. Dat bezoek was letterlijk een groots gebeuren. Zo reisden behalve toenmalig koningin Beatrix en – toen nog – kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima ook onder meer prins Constantijn en prinses Laurentien mee af naar Brussel. Ook de Belgische koninklijke familie tekende voltallig present, wijlen koningin Fabiola incluis.

Nu wordt gefluisterd dat het plan is om dat grote gebeuren nog eens over te doen. Zo zou Amalia haar ouders vergezellen naar Brussel, waar ze dan zou worden opgewacht door haar collega-troonopvolgster Elisabeth.

Op die manier zouden de Prinses van Oranje en de Hertogin van Brabant gezamenlijk hun vuurdoop beleven voor wat staatsbezoeken betreft. De details van het bezoek in juni zijn vooralsnog niet bekend. Wel lekte al uit dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima behalve Brussel ook Antwerpen zullen aandoen.

Om het o zo precaire communautaire evenwicht in België niet te schaden staat wel al vast dat ze ook een – nog onbekende – grote stad in Wallonië zullen bezoeken. Tot slot geeft de RVD nog mee dat energie één van de belangrijkste onderwerpen van het staatsbezoek zal zijn: “Er wordt gefocust op een veilige, schone en duurzame toekomst tussen beide landen”, luidt de mededeling.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Euvgenia Parakhina nu zelf beoordeeld door een jury

Next Article

Tekstschrijver André Hazes: “Ik ken hem goed genoeg”

You might be interested in …

Showbiss.nl