Keert het tij voor John de Mol?

Foto: Peter De Smedt

De succesmachine stokt

Het zijn zware tijden voor media-icoon John de Mol. Zijn nieuwste show ‘Avastars’, die naar verluidt ruim een miljoen euro per aflevering kost, is op een paar weken tijd gekelderd tot nog amper 100.000 kijkers. Een desastreus cijfer.

En dat is niet het enige programma dat recent ver onder de verwachtingen scoorde op SBS6.

Ook ‘Liedje Op het Eerste Gezicht’ en ‘Wie Kent Nederland’ van Wendy van Dijk, ‘Kookklunzen’ met Gordon en ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ scoorden bar slecht.

Volgens Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS6, is John de Mol dan ook behoorlijk in paniek: “Zelfs de aanvankelijk behoorlijk succesvolle knikkerspelshow ‘Marble Mania’ verloor dit seizoen immers gevoelig aantal kijkers”, vertelt ze aan Party.

Al die zakelijke tegenslagen deden de Mol tot een harde zakelijke beslissing komen die ook een impact heeft op zijn persoonlijke leven: De talkshow ‘HLF8’ waarvan nota bene zijn oogappel Johnny de presentator is wordt van de buis gehaald. Men wil het tijdslot van de talkshow gebruiken om programma’s als ‘Lang Leve De Liefde’ en ‘Een Jaar Van Je Leven’ iets meer in de lift te krijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.