Jan Smit zet populair muziekproject stop

Jan Smit zal heel wat van zijn fans teleurstellen, want de zanger kondigt aan dat hij zijn populaire nevenproject Klubbb3 ‘on hold’ zet. De reden is duidelijk…

Jan Smit geeft in het Vlaamse blad ‘Primo’ tot dat de band die hij vormt met Florian Silbereisen en onze Christoff momenteel ‘on hold’ staat. “Ik heb nog wel contact met Florian en Christoff, maar ik was echt op, dus heb ik er de stekker uit getrokken.” Jan geeft ook toe wat het probleem was…

“Ik wil geen 50 of 100 dagen meer van huis zijn. Ik heb een gezin. Florian niet, Christoff evenmin. Zij hebben ook mensen die ze graag zien, maar voor mij was het offer te groot geworden.” Klubbb3 vertoefde dan ook voornamelijk in Duitsland. Maar hoe reageerden zijn twee kompanen?

‘Hadden ze begrip voor jouw keuze?’ polst het Vlaamse tijdschrift. “Absoluut. En mocht dat niet het geval geweest zijn, was dat maar zo”, klinkt het gelaten bij Jan Smit. “Ik moet vooral naar mezelf kijken.” Al wil Jan Smit één ding toegeven…

“Begrijp me niet verkeerd, ik vind het zelf ook heel jammer, hoor. Want met Klubbb3 hadden we de gouden formule beet. We hebben één miljoen cd’s verkocht op vijf jaar tijd. ‘Je lijkt wel gek dat je de kip met de gouden eieren slacht’, moeten veel mensen gedacht hebben. Maar het is niet anders. Je moet keuzes maken in het belang van jezelf.” In de Belgische pers wordt een duidelijke conclusie getrokken…

“Luisteren naar je lichaam…” oppert Primo. “En de vrouw! Vooral naar de vrouw”, voegt Jan Smit er lachend aan toe. “En dat betekent dat je soms mensen moet teleurstellen. En dan? Anders stel ik mijn gezin teleur en dat is het echt niet waard.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.