28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Jaap Reesema trekt naar Lotto Arena in Antwerpen

Foto: AVROTROS

Van het Vlaamse theater naar de Lotto Arena is voor de immens populaire Jaap Reesema een kleine stap. In september speelt hij bij onze zuiderbruren voor een volle Stadsschouwburg in Antwerpen. Zaterdag 30 maart 2024 komt de veelzijdige zanger- en liedjesschrijver voor zijn eerste Belgische arenaconcert naar de Lotto Arena. De ticketverkoop start dinsdag 9 mei om 10u via www.lotto-arena.be.

De singles ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, ‘Mijn Kleine Presidentje’, ‘Alles komt goed’, ‘Code Rood’, ‘Kom Wat Dichterbij’, ‘Ellie’, ‘Zo ver weg’ en ‘Als Je Voor Me Staat’ zijn intussen de muzikale lievelingen van heel wat Vlamingen. Alles samen stond hij al bijna 200 weken met nummers in de Ultratop 50. Zijn meest recente album ‘Als Je Voor Me Staat’ kampeert al weken bovenaan in de albumhitlijst.

Dit succes komt niet zomaar aanwaaien voor Jaap Reesema. Zijn zangcarrière start dertien jaar geleden. Hij wint dat jaar de talentenshow ‘X-Factor’ in Nederland. Hij scoort een eerste grote hit en tekent bij een internationaal platenlabel. Als ‘Jake Reese’ is hij ook actief in de dance scene waar hij samenwerkt met grote namen als Hardwell, David Guetta & Showtek, Armin van Buuren, Sam Feldt en onze Belgische trots Lost Frequencies.

In Vlaanderen wordt Jaap Reesema in 2019 bekend dankzij de single ‘Ellie’, een samenwerking met producer en dj Regi. In maart 2020 scoren beiden opnieuw met de monsterhit ‘Kom Wat Dichterbij’. Het nummer is voor het eerst te horen in het televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’ bij VTM. ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, een duet met Pommelien Thijs, wordt datzelfde jaar in Vlaanderen én Nederland een grote hit. Nadien blijft de Nederlander scoren met hits als ‘Alles Komt Goed’, ‘Mijn Kleine Presidentje’ en ‘Code Rood’.

In januari 2023 verschijnt zijn eerste Nederlandstalige album ‘Als Je Voor Mij Staat’. De plaat haalt in zijn eerste week de eerste plaats in de hitlijsten. Op dit ogenblik schittert Jaap Reesema in ‘Liefde voor Muziek’ bij VTM, deze keer zonder zijn goede vriend Regi. Zijn bewerkingen van Stef Bos (‘Papa’) en K3 (‘Ik ben bij je’) worden ondertussen grijs gedraaid op de radio. Deze laatste song is nog steeds het meest gestreamde nummer en meest bekeken filmpje van dit seizoen op YouTube met bijna 300 000 weergaven.

Het is intussen uitkijken naar zijn eerste Belgische soloconcert op 29 september 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen. Zaterdag 30 maart 2024 maakt hij de sprong naar de Lotto Arena in Antwerpen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Radio dj’s Jamie & Olivier vieren albumrelease Ed Sheeran

Next Article

Maxime Meiland: “Ik heb hem dat niet kwalijk genomen”

You might be interested in …

Showbiss.nl