Henny Huisman: “Dat is volkomen onzin”

Foto: William Rutten / SBS6

Tv-legende Henny Huisman heeft beslist om orde op zaken te stellen in zijn professionele leven. Dat laat hij weten aan het magazine Weekend. Zo heeft hij besloten om een punt te zetten achter het theaterprogramma XX en stopt hij ook met het wekelijks vertellen van een mop op Radio 538.

Hij heeft immers besloten om wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen aanbiedingen. En dat vinden sommigen opmerkelijk. Van Henny wordt namelijk geregeld gezegd dat hij juist veel te graag wil. Kritiek die hem doet steigeren.

“Dat is volkomen onzin”, reageert hij fel. “Ja, ik wil graag, maar ik vind televisie nou eenmaal het leukste wat er is. Jij gaat binnen een paar jaar ook met pensioen, en waarschijnlijk zegt iedereen nu al tegen je: ‘je gaat toch niet stoppen met schrijven. Het is je lust en je leven’, vraagt hij de journalist geagiteerd. “Maar van mij wordt dan gezegd dat ik te graag wil. Dat is toch gek?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.