Frans Bauer moest zijn ouders voorlezen

Foto: William Rutten

In zijn nieuwste tv-programma ‘Een leven zonder letters’ volgt zanger en tv-gezicht Frans Bauer twaalf mensen die laaggeletterd zijn. En dat programma ligt hem nauw aan het hart.

Zijn eigen ouders waren immers laaggeletterd. Dit zorgde weleens voor ongewone situaties, dat vertelt Frans in Veronica superguide. Zo moest hij als kind aan zijn ouders dingen voorlezen, terwijl dat normaal omgekeerd is. “Dan las ik als 9-jarig jongetje een brief voor van de Belastingdienst, waar ik natuurlijk niets van begreep. Of ik las ondertitels voor van series zoals ‘Dynasty’”.

Een voordeel van die situatie was dat Frans zelf erg goed werd in lezen. “Want ik was er de hele dag mee bezig. Voor mijn ouders was hun laaggeletterdheid wel een heel gevoelig iets. Ik ben als kind ook nooit met mijn ouders naar het buitenland geweest”, zegt hij. “Want als je geen verkeersborden kunt lezen, hoe kom je dan in, bijvoorbeeld, Parijs?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.