Dit studieprogramma volgt prinses Ariane in Italië

Foto: RVD

Het klinkt allemaal haast als een sprookje, je middelbare school mogen afmaken in Italië. En dan nog wel in Duino, een plaatsje niet ver van Venetië. Maar voor prinses Ariane die er momenteel haar vwo afmaakt, zal het wellicht weinig ‘la dolce vita’, zoals de Italianen hun ‘zoete leven’ noemen, worden, denkt Party.

De prinses volgt er namelijk les aan het United World College Adriatic. Een vestiging van dezelfde scholengroep, waar ook prinses Alexia en koning Willem-Alexander eerder studeerde. Al deden zij dat op het UWC Atlantic in het Engelse Wales. En het UWC Adriatic vraagt heel wat van z’n leerlingen. Ook van die van koninklijken bloede.

Zo zal de prinses niet alleen heel wat scripties moeten schrijven, maar ook minstens één keer per week tijd moeten maken om aan gemeenschapswerk te doen. Bijvoorbeeld door in het plaatselijke bejaardentehuis spelletjes te gaan spelen met eenzame ouderen. Ja, buiten haar schoolwerk zal Ariane niet zo heel veel tijd voor zichzelf overhouden. Al zal haar Italiaanse studententijd zelfs dan nog ongetwijfeld het avontuur van haar leven blijven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.