Daniël Dekker: “Ondenkbaar”

Byadmin

13/06/2023

Nadat de kwaliteit van hun eerdere optredens al heel wat stof deed opwaaien, waren de meeste mensen waarschijnlijk niet verbaasd dat Mia Nicolai en Dion Cooper zich met hun nummer ‘Burning Daylight’ niet wisten te plaatsen voor de finale van het Eurosongfestival van dit jaar in Liverpool.

Daniël Dekker, die tien jaar lang in de commissie zat die bepaalde wie er voor ons land naar het Songfestival mocht en zo de eretitel van ‘Mister Songfestival’ vergaarde, neemt het in een interview met Story echter op voor het duo. “In mijn tijd zou het ondenkbaar zijn geweest dat de betreffende artiesten pas op een pre-party, zoals in Barcelona, voor het eerst zouden zingen”, is hij streng voor de organisatie.

“Van artiesten als Anouk, Ilse DeLanghe en Waylon wisten we dat ze konden zingen. Maar je wilt ze toch ook het lied horen zingen”, vervolgt hij. “Wat er nu is gebeurd, mag nooit meer gebeuren. Niet zozeer voor Nederland, maar voor de betreffende deelnemers”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

Byadmin

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.