05/10/2023
Antwerpen, BE 13 C

De Nederlandse showbiss

Chantal Janzen: “Die ongelijkheid moet weg!”

Chantal Janzen is de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen meer dan beu. In een post op Instagram fileert zij het gedrag van vrouwen en mannen bij verschillende gebeurtenissen. 

“Wat het feminisme simpel gezegd wil is dat alle ongelijkheid verdwijnt, want dat is natuurlijk hoe het zou moeten zijn. Zo wordt het hoog tijd dat de loonkloof niet meer aanwezig is, ik hoef niet eens uit te leggen waarom, zo idioot is het als een vrouw minder betaald krijgt dan een man voor exact hetzelfde werk. Wat zou het toch fijn zijn als vrouwen en mannen niet alleen als gelijke worden gezien, maar ook zo worden behandeld en zich ook zo voelen?”, schrijft Janzen.

“Ik vind het daarnaast ook niet onfeministisch om je man te laten betalen op een date, als je dat maar niet laat doen omdat ‘hij nu eenmaal een man is’. Als je een gay stel bent trakteer je elkaar ook, en daarbij speelt gender totaal geen rol, dus waarom bij ons dan wel? Laat hem lekker trakteren maar trakteer hem ook. En of de een meer geld heeft dan de ander maakt niet uit want iemand verrassen hoeft niet duur te zijn”, weet Chantal uit ervaring.

“Veel vrouwen, mensen, moeten zichzelf eens heel snel een schop onder hun kont geven en onze rechten als vanzelfsprekend gaan zien, want dat is hoe het is. Geloof in jezelf en in je kwaliteiten, laat je niet afschepen als je bepaalde eisen hebt, kap met het accepteren van maffiosi-praktijken in je werkveld, stop diegene als je wordt toegesproken op een badinerende toon en laat je niet piepelen met een op het laatste moment tòch niet kloppend contract. Hup, effe stevig die zomer in, popjes. Ga ervoor en kom voor jezelf op”, besluit Chantal op Instagram. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Ruben Nicolai: “Zij vond dat nergens op slaan”

Next Article

Jeroen van der Boom heeft geen spijt van verleden

You might be interested in …

Showbiss.nl