Bonnie St. Claire staat al vijf jaar droog

Foto: Showbiss.nl

Op 1 oktober 2018 nam zangeres Bonnie St. Claire definitief afscheid van de alcohol. En dat kwam eigenlijk geen moment te vroeg, want ze liep eerder al een ernstige leveraandoening op door haar drankverbruik.

Toch lukte het haar tot die dag niet om voorgoed te breken met de fles. Zo probeerde ze haar problemen lange tijd weg te wuiven door te stellen dat “iedereen weleens een glaasje drinkt, maar alleen bij mij ligt het onder een vergrootglas”. Maar ze kwam uiteindelijk toch tot een ander inzicht. Over haar strijd met de drank bracht ze daarom twee jaar geleden het boek ‘Komt een vrouw bij de slijterij’ uit.

“Dat boek heeft echt meegeholpen aan mijn imagoverandering”, vertelt Bonnie aan Weekend. “Mensen respecteren me sindsdien weer en er worden geen vervelende opmerkingen over mijn drankgebruik meer gemaakt. Hoogstens nog eens een grap, maar daar kan ik wel tegen. Daar doe ik zelfs zelf aan mee”, knipoogt ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.