22/06/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

‘Boer Zoekt Vrouw’-boer Haico dook al eerder op in de media

Foto: Linelle Deunk / KRO-NCRV

Nu hij deelneemt aan het nieuwe seizoen van ‘Boer Zoekt Vrouw’ is de al dertig jaar in Denemarken wonende boer Haico in één klap een Bekende Nederlander geworden. Nochtans is al die media-aandacht niet geheel nieuw voor deze melkveehouder. Dat lezen we in Story.

Begin deze eeuw werd het bedrijf van Haico en zijn ouders immers al eens overspoeld door een horde journalisten. Helaas was de reden toen heel wat minder positief. Eind 2000 werd bij een van hun koeien namelijk de dolle koeienziekte BSE vastgesteld.

Dat zorgde in Denemarken voor flink wat paniek omdat de bevolking dacht dat de ziekte door uit Nederland geïmporteerd krachtvoer werd verspreid. Beschuldigingen waarover Haico’s vader Albert destijds zei: “Ik vind het vervelend dat het Nederlandse krachtvoer meteen de boosdoener is. Volgens mij zijn de regels in Nederland zeker zo streng als hier”, klonk het destijds in Trouw. Volgens datzelfde tijdschrift was het ook Haico, die beter Deens sprak dan zijn vader, die de pers toen vakkundig en uitgebreid te woord stond.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Wendy van Dijk moet het ontgelden

Next Article

Schokkend: Rachel Hazes ondernam zelfmoordpoging

You might be interested in …

Showbiss.nl