“André Hazes neemt gewaagde en riskante beslissingen”

Foto: Videoland

Zeven jaar lang bouwde muziekproducer Edwin van Hoevelaak samen met André Hazes aan het muzikale succes dat de zanger en zoon van wijlen de gelijknamige muzieklegende ten deel viel bij de start van diens carrière. Zo schreven ze onder andere samen aan Dré’s grootste hit ‘Leef!’. Een nummer dat nochtans bijna nooit het levenslicht had gezien, zo onthult Edwin in Party.

“Dré zag ‘Leef!’ in het begin helemaal niet zitten, maar uiteindelijk besloten we met elkaar om het toch te doen. En als hij live optreedt is het nu met dit soort nummers dat het dak eraf gaat.” Want met zijn nieuwe muziek lijkt de zanger zijn vroegere succes vooralsnog niet te kunnen evenaren. Edwin vond Andrés keuze voor een nieuw team en vooral een nieuw genre dan ook heel erg gewaagd.

“Het is niet ongebruikelijk dat artiesten wisselen van team, tekstschrijver of producer, maar wij hadden succes in de setting zoals we die hadden, en dat ging zeven jaar zo door”, vertelt hij. “Om dan te zeggen: ‘Ik gooi alles aan de kant en ga iets compleet anders doen…’ Ik vond dat een riskante en gewaagde beslissing, maar ik wacht het wel af”, vervolgt Edwin. “Nu gaat het eerder achteruit dan vooruit. En dat is niet waarom je dit doet. Je wil natuurlijk stappen maken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.