Ook in de Belgische pers wordt er bericht over prinses Amalia die haar onkostenvergoeding van 1,5 miljoen euro vanaf nu zal aanvaarden. De kritiek van de Belgische royaltyjournalisten is bijzonder hard…
Story-royaltywatcher Mario Danneels is enorm hard voor Amalia: “Hoe toondoof kun je zijn, en hoe weinig voeling met je landgenoten kun je tentoonspreiden?” schrijft de Belgische royaltyjournalist in Story. Maar daar blijft het niet bij…
“Ter verantwoording haalt Amalia ‘reserveringen voor een woon- en werkverblijf’ aan”, schrijft Mario Danneels in zijn column. “Nu ben ik al heel lang student af en weet ik niet wat een gemiddeld kot (Vlaams woord voor studentenkamer, red.) dezer dagen zowat kost, maar ik twijfel eraan dat het anderhalf miljoen per jaar is.” En er is meer…
“En qua werkverblijf? Nou, ik denk dat Amalia op paleis Huis ten Bosch heus nog wel een ruimte kan uitkiezen die als kantoor kan worden ingericht”, klinkt de stevige kritiek aan het adres van onze kroonprinses. Maar hoe zit dat in België met hun kroonprinses?
Ook de Belgische kroonprinses Elisabeth heeft vanaf haar 18de verjaardag recht op een staatstoelage, maar ook zij besloot die te weigeren tot ze haar studies afgerond heeft. Ook nu ze naar Harvard gaat studeren, zal Elisabeth haar dotatie nog steeds niet aanvaarden.